Gelukkig zijn

Als men geestelijke pijn ervaart, dan wil men er meteen vanaf, nietwaar? Men wil direct deze veranderen of er zelfs voor vluchten! Maar wat, als men er simpelweg naar kijkt, zonder enig aanval, oordeel of neiging er voor te willen vluchten?
De pijn willen veranderen is een vorm van agressie. Bij liefdevol gewaarzijn, is de waarnemer het waargenomene en is die vorm van innerlijke agressie geheel afwezig! En wat als deze liefde weet door te dringen in wat is? Wat blijft er dan nog over van deze innerlijke pijn?

Gepubliceerd door

Nathan

Self-knowledge has had my undivided attention all my life. I have sought spirituality close to home and traveled through India and Israel. I have written for various magazines, including Religion & Mysticism. Furthermore, I have given lectures and workshops alone and together with my wife Chandra in the light of self-knowledge and healing. "He who knows everything except himself misses everything." (Gospel of Thomas.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s